Een streepje reclame...

... voor de naailessen en workshops van mijn mama. 

In den beginne durfde De Kleine Paddestoel al eens te dromen, en zagen we het groots. Na een vreselijke BeParkte Oplage (in de gietende regen) en met de komst van kleine Felix belandde ik met beide voetjes terug op de grond en besloot ik me alleen nog met het publicitaire gedeelte bezig te houden. Met een nieuwe job kwam ook mijn moeder tot het besef dat een dag maar uit 24u bestaat. Ze besloot zich te concentreren op de naaicursussen. Ondertussen zijn is er een schooljaar gepasseerd, en leerden er al heel wat dames naaien onder haar deskundige begeleiding. Enkele sfeerbeelden van de lessenreeks 'rokjes maken': 


Voor de zomerperiode waagt ze zich aan een nieuw concept: workshops

ROKJE MAKEN op Zaterdag 3 augustus

Veel goesting om te naaien en in een opwelling het boekje 'Allemaal rokjes' aangeschaft, maar stofvrees? Of gewoon zin om een zomers rokje te maken, voor jezelf of voor een ander?
Vandaag nemen we je maten (wanneer je voor een ander iets wil maken, neem je vooraf al de maten), bespreken we je voorkeursmodel, tekenen we het patroon, zetten de schaar in de stof en gaan aan de slag met de naaimachine.
Meebrengen: stof (met 1,5 meter en 1,5 meter voering kom je zeker toe voor een volwassene), passende stikzijde, (liefst blinde) rits van 18 cm, stofschaar, kopspelden, patroonpapier en naaimachine.
Opgelet: een beetje ervaring met de naaimachine is nodig.


NAAI-INITIATIE op Zaterdag 17 augustus

De startersles voor absolute beginners. Aan de hand van eenvoudige oefeningen leren we de naaimachine kennen en stikken zo onze eerste steken. We verkennen stofjes, durven knippen en worden ingewijd in de wondere wereld van de naaister (welk basismateriaal heb ik nodig?)
Tegen het einde van de les rolt ons eerste werkstuk (een vlaggenlijn) van onder de naaimachine.
Meebrengen: restjes katoenen stof (geen rekbare stof) maar dit mogen ook afdankertjes zijn uit je kleerkast (recycleren is in!)
Indien je dit hebt: stikzijde, stofschaar, kopspelden, naaimachine.


WERKEN MET TRICOT op Zaterdag 24 augustus

Het heerlijke draagcomfort van rekbare stoffen is niet meer weg te denken. Te koop in allerlei kleuren en motieven, diktes en rekbaarheid.
Maar deze stof vereist een aparte kundigheid. Vandaag leren we de kneepjes van het werken met tricot. Een t-shirt voor jezelf of je kind...en je hebt de smaak te pakken.
Meebrengen: tricot stof (voor volwassene ongeveer 1,5 meter), passende stikzijde, stofschaar, kopspelden, patroonpapier, naaimachine en fijne machinenaalden voor tricot.


VOOR ALLE WORKSHOPS GELDT: 
- max 4 personen
- Van 9:30u tot 16:30u
- koffie, thee, water en lunch inbegrepen
- Prijs: 60,00€
- Meer info en inschrijven bij Linda 0477/ 92 31 98
- Gaat door te Sint- Lenaarts, adres bij inschrijving
- Cursus volzet of kan je dan net niet? Bij min 2 deelnemers kan er een andere datum afgesproken worden.In september wordt er weer gestart met nieuwe naailessen. Er starten opnieuw 2 reeksen, één op maandagavond en één op donderdagavond. 

Donderdagen: 5, 12 en 26 september + 10 en 24 oktober
Maandagen: 9 en 23 september + 7 en 21 oktober + 4 november

Naailessen op maat en op wens van jullie (individueel), op een niet-schoolse wijze. Ieder kiest wat hij/zij wil maken. Zowel voor mensen met geen als weinig naaiervaring.
Bij inschrijving mag je laten weten wat je verwachtingen zijn.

Meebrengen: stofjes, ideeën over wat je wil naaien, stofschaar, passend garen, eventueel rits, kopspelden, patroonpapier, naaimachine.

Praktisch:
- kleine groepjes van min 2 en max 4 personen
- donderdag van 19:00 tot 21:30u
- maandag van 19u30 tot 22u
- meer info en inschrijven bij Linda 0477/ 92 31 98
- gaat door te Sint-Lenaarts, adres bij inschrijving
- 100€ voor 5 lessen, te betalen bij de eerste les


Bent u geïnteresseerd en uit de buurt (de lessen gaan door in Sint-Lenaarts), of vindt u het niet erg u daarheen te verplaatsen? Zou u graag uw naaikennis bijschaven (vb. hemdje leren maken, patronen overnemen van bestaande kledingstukken, een mannenvest maken,...). Vindt u hierboven niet meteen wat u zoekt? Nog vragen? Neem contact op met Linda 0477/92.31.98, contacteer ons via Facebook of mail. Vanaf minstens 2 geïnteresseerden kunnen er ook workshops en naailessen op andere data of met andere thema's doorgaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten