Blogachterstand: Kato werd 6!

Een kind kopen midden in de zomervakantie, dat bleek toch niet zo'n goede planning. Vooral niet als het, als je in hoogzwangere toestand bent, veel te warm is - de kleinste spruit zich aankondigt midden in de vakantie van de kinderopvang en de grootouders - en dat kleine ding ook nog eens kwam voordat mijn to-do-lijstje afgewerkt was. Dat zit er dik in dat ge nog eens goed overtijd gaat, ik hoor het de gynaecoloog nog zeggen. Niet dus. Nog voordat alles thuis alles op zijn plooi was gevallen, verjaarde de oudste dochter dan. Zes jaar begot, time flies...

De planning voor die verjaardag begon nochtans al in mei. Kato besliste toen dat haar feestkleed 'zo'n kleed met maar over 1 schouder' moest zijn. En daar was ze niet van af te brengen. Ik kocht een aantal stofjes, en liet haar kiezen. Maar in plaats van het dan ineens snel te maken, begon ik te twijfelen over de maat. Kato zit wat tussen 2 maten in, de vorige wordt wat nipt, maar de volgende maat is ineens gigantisch. Ok voor verkleedspul, maar in gewone kledij kan je beter maar niet verzuipen. Zeker niet 'met maar over één schouder', dat moet - voor de pasvorm - toch een beetje aansluitend zijn. Dus bleef alles daar maar liggen. 

Maar dan - 2 dagen voor haar verjaardag - herinnerde dochterlief me haarfijn aan haar kleedje. Oeps, helemaal vergeten. Dus werd er niet meer nagedacht en op safe gespeeld. Ik nam het vorige maatje maar knipte iets ruimere naadwaarde en verlengde een flink stuk. Jammer maar helaas bleek het echt wel ruim, sjans dat kinderen met zo'n nipplegate nog een beetje wegkomen. En dat haar haar strategisch valt ;-) Binnenkort zal het wel koud genoeg zijn om daar een shirt met lange mouwen onder te dragen. Niettemin was de dochter content, en daar doen we het dan toch voor. 


En de bijhorende prinsessentaart:
Een reactie is altijd fijn!

8 opmerkingen:

 1. Met baby in huis heb je toch beduidend minder tijd, das een feit! Mooie outfit. Zo'n kroontje zoek ik trouwens ook, waar haalde je het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee, ze kreeg het van een tante voor haar verjaardag.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie taart ook! Bestaat daar ook een patroon van ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De afbeelding komt gewoon van internet, even zoeken op princess silhouette :-)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd alsnog! Leuke jurk. Weer eens wat anders met een schouder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey die is toch wel heel erg leuk geworden , hoor ! Ondanks ietwat te groot nog .
  En die taart is prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hiephiep voor Kato, en voor haar feestkleed! Ik grijp altijd naar printjes, maar dit effen met het blauwe biesje vind ik minstens even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zie ze stralen! Je bent toch echt een super mama, met zo'n kleine baby (en nog 3 andere rondlopende kindjes) nog vlug zo'n speciale prachtjurk in elkaar steken! Chapeau! En tof van die rits opzij: kunnen ze zich ook zelf aan en uitkleden ;-) (met 1 schouder ging het misschien ook niet anders om die rits ergens een plaats te geven)
  En nog een late gelukkige verjaardag voor Kato! Ondertussen is Felix ook al bijna aan de beurt :-)

  BeantwoordenVerwijderen