Uitstapjesvakantie

Ze zitten er op, die twee mooie zomervakantiemaanden. Voor ons zijn ze voorbij gevlogen, en mocht er gerust een derde maand vakantie op volgen.Wij gingen dit jaar voor een 'uitstapjesvakantie', aangezien het plan was om niet echt weg te gaan. De kinders hadden een hele waslijst met uitstapjes die ze wilden doen. Ik maakte een prentje van iedere wens, en samen kozen we telkens iets uit het stapeltje. Afhankelijk van het weer, de goesting en de tijd die we aan 'weggaan' konden besteden. Zo maakten we een leuke vakantieplanning. Een hoop wensjes bleef onvervuld, van sommigen maken we de komende maanden nog werk van. Anderen zullen een langere tijd in het wensen-potje blijven zitten, maar kinderen moeten ook nog kunnen dromen, toch? 

Planckendael


Ik werk halftijds, dus ben ik vaak overdag thuis. Iedere week maakte ik een daguitstap met de kinders, terwijl papa rustig ging werken. Om het leuk te houden voor iedereen, kozen we op zo'n moment voor 'gemakkelijke' uitstapjes. We gingen bijvoorbeeld naar Planckendael (een paar keer zelfs, dat jaarabonnement was zo'n geweldig eindejaarscadeau), picknicken aan de dorpsmolen, fietsen naar een speeltuin, naar Hidrodoe en samen met Villa Speelmama en haar kroost zetten we het Rivierenhof op stelten.


Hidrodoe: de rivier en grote bellen makenDe 'intensievere' uitstapjes deden we samen met papa. Top prioriteit voor alle drie de groten was De Efteling.  Dat vinden ze namelijk zo geweldig, we gingen zelfs twee keer afgelopen vakantie.  Een keertje op 21 juli, toen het warm en redelijk druk was. Een ander keertje op een regenachtige weekdag in augustus, toen we op het einde van de dag in de Droomvlucht 4 keer na elkaar mochten blijven zitten omdat het zo rustig was. 
Pairi Daiza stond al langer op ons lijstje, ondanks de berichten over de grote drukte waagden we onze kans. Maar het was echt zo druk dat het niet meer leuk was: iedereen liep elkaar voor de voeten, oneindig lang aanschuiven aan de toiletten, lang zoeken naar een vrij plekje om te picknicken en 30 seconden bezichtigingstijd per panda, voor ons een heel teleurstellend bezoek. Kato was op schoolreis geweest naar Toverland, en wou heel graag nog eens terug. Toverland is een kleinschaliger park, met een aantal attracties buiten en ook binnen valt er heel wat te beleven. Na een bezoekje aan De Efteling was Toverland wel teleurstellend. De jongens zijn in De Efteling zot van De Halve Maan (die grote boot), maar in Toverland mochten ze zelfs niet in de veel kleinere versie. Heel veel attracties vragen begeleiding van een volwassene, voor ieder kind onder 1m20 eentje. Aangezien Lola (en alle kinders onder 90cm) al helemaal nergens in mocht, spendeerden we meer tijd aan wachten op elkaar dan echt dingen doen. Wellicht gaan we nog een keertje terug als Felix minstens 1m20 is (over 28cm dus), zodat we wel als gezin kunnen genieten. 


Toverland: even verfrissen in het water


In het voorjaar gingen we al eens naar het Blotevoetenpad. Voor Kato 'de leukste dag ooit', volgens Lukas 'de stomste dag ooit'. Een tocht van ongeveer 3,5 km met blote voeten door zand, steentjes, schelpjes, boomschors, modder, plassen, vijvers, een hoogteparcours, een riviertje, gras en een mooie uitkijktoren halverwege. En eens we Lukas overtuigd hadden dat het geen modder was, maar gewoon nat zand, vond ook hij het ditmaal super! Eentje die volgend jaar ongetwijfeld weer op ons lijstje komt. Foto's dateren van het voorjaar, want deze zomer was het te druk om foto's te nemen. 


Voor de tweede week van onze gezinsvakantie boekten we toch nog een last-minute Centerparcs (via de Nederlandse site, véél goedkoper!) en in plaats van ons te laten verregenen plonsten we gezellig in het water met onze vier waterratten. Naast deze uitstapjes speelden we ook gezellig in onze eigen tuin, gingen we spelen bij en kwamen er vriendjes en vriendinnetjes spelen, hield Kato een pyjamafeestje voor haar 7de verjaardag en gingen de kinders ook af en toe bij de Kinderclub (speelpleinwerking) spelen. 


Wat deden jullie afgelopen vakantie? Ontdekten jullie leuke uitstapjes? En wat vonden jullie minder de moeite? Laat het ons weten! 


Een reactie is altijd fijn!

6 opmerkingen:

 1. Hihi, die "leukste dag ooit" en die "stomste dag ooit" komen me zo herkenbaar voor, die zouden even goed uit de mond van mijn kinderen kunnen komen ;-) En je ziet duidelijk dat het voorjaar-foto's zijn, wat zijn ze al weer hard gegroeid, vooral Lukas! Dat blotevoetenpad gaan we dan ook eens doen, tof! :-)
  En die hidro-dinges-foto's zijn ook tof, dat komt ook op ons lijstje! :-)
  Ah ja, dat vestje dat Kato aanheeft op het blotevoetenpad is heel mooi! Ook zelfgemaakt? :-) Wat voor stof gebruik je daarvoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ging even terug zien naar het vestje en zag dat ze het bij Hidrodoe ook aanhad ;-) Het vestje werd gemaakt door mijn moeder, uit zomerjogging (tussen joggingstof en tricot in) en komt uit een Knippie Special. Blotevoetenpad is echt een aanrader!

   Verwijderen
  2. cool :-) Weeral iets voor op het lijstje :-))))

   Verwijderen
 2. Dat klinkt als een heerlijk rustige en ontspannen vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er een goed-gevulde vakantie uit! Ik wist niet dat er bij de Trappisten een speeltuin is, goede tip!
  Wij genoten met de dochters en de kleinzoon van een uitstap naar de Beekse Bergen. Niet ver en einde augustus ook helemaal niet druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalige vakantie! Wij zijn net nog naar de Efteling geweest, en vond het eigenlijk een beetje tegen vallen. Ieder jaar doen wij Plopsa Coo, maar eens de oudste ene jaar of zes zal zijn, zal hij daarvoor te groot zijn. Blotevoetenpad is hier ook een topper!

  BeantwoordenVerwijderen