ADVTee by Sofilantjes

Voor Sofilantjes mocht ik de ADVTee testen. De ADVTee is een slimfit-shirt met een v-hals. Naast een gewone v-hals, kan je ook een v-hals met drukknopen maken. Ideaal voor Felix-met-dik-hoofd! Ik maakte ook het borstzakje, dat in de definitieve versie nog iets hoger geplaatst werd. 

I was one of the testers for the ADVTee from Sofilantjes. The ADVTee is a slimfit shirt with a v-neck, there's also an option for a yoke front v-neck with buttons. Ideal for big-headed Felix! I made the front pocket as well. In the final version the pockets moved up a little. 
Ik koos een al even gekoesterd stofje uit mijn kast, de Off Beetle in mint van Zonen09. Oorspronkelijk aangekocht met het idee het te gebruiken voor de trouw-naaisels, maar aangezien de kleur niet echt matchte met de andere stofjes ging deze beauty terug in de kast.

The mint-colored fabric I used is the well-cherished Off Beetle in mint by Zonen09. I combined with a plain orange jersey. 


Al onze kindjes zijn klein en fijn, maar Felix is het stevigste brokje (lees: hij heeft een buikje en is iets geblokter van postuur). De maattabel van Sofilantjes valt aan de ruime kant in vergelijking met confectiematen, maar aangezien ik voornamelijk uit Ottobre naai voor de kinders schrok ik toch even toen ik zag dat maatje 98 aan de nipte kant zou zijn voor onze kleine jongen. De 104 is nog een beetje ruim, maar zo kan hij hopelijk nog tot aan het voorjaar mee. 

I made a size 4 for my three year old. It's still a bit baggy but the size 3 would be a bit narrow.  I hope this means that he can wear this shirt until spring. Kort nadat ik bovenstaand shirtje naaide, kwam Lukas 's avonds thuis met een briefje dat hij de volgende dag op school verwacht werd in kledij horende bij zijn favoriete sport. Hij zit dan wel niet in een voetbalclub, toch is voetbal zijn favoriete sport. Lukas zijn instructies waren duidelijk: blauw met wit en met letters en cijfers achteraan. Ditmaal maakte ik de gewone v-hals zonder borstzakje, maatje 116 voor mijn vijfjarige. Om 22u30, na mijn werk, begon ik er aan, om 00u15 was ik klaar. En dan besteedde ik nog het grootste deel van de tijd aan geklungel met mijn Silhouette Cameo, want dat handige toestel is niet altijd rozengeur en maneschijn. (Ondertussen is alles schijnbaar opgelost met een nieuwe snijmat) Spijtig genoeg is dat ook te zien aan het eindresultaat, er ging duidelijk iets mis met de D's. En dat zag ik natuurlijk pas toen alles stevig vast gestreken zat. Gelukkig laat Lukas dat niet aan zijn hart komen, hij is zielsgelukkig met zijn voetbalshirt. De foto's zijn verre van goed te noemen, maar ik wou jullie graag het v-hals modelletje laten zien. 

Shortly afterwards my eldest son Lukas said he needed a football shirt to wear at school the next day. After work I quickly made him an ADVTee with v-neck, size 6 for my 5 year old.  I had some issues with my plotter. And it shows, you can see something went wrong with the D's.  Fortunately Lukas couldn't care less ;-) The pictures are far from good, but I wanted to show them anyway to show you the v-neck model. 


Meer info over het patroon zelf vind je op de blog van Sofilantjes zelf. Vandaag en morgen kan je het patroon voor slechts $5 kopen. Bij het patroon horen zeer duidelijke instructies en tips en trics voor een nette afwerking van de v-hals en het borstzakje. Dit is ongetwijfeld het netste borstzakje dat ik ooit genaaid heb. 

You can read more about the features of the ADVTee on the Sofilantjes Blog. Today and tomorrow the pattern is on sale for $5. The pattern includes very clear instructions and tips and trics for a neat v-neck and front pocket. I can honestly say this is my neatest front pocket I've ever sewn. 

Sommige hyperlinks hierboven zijn "affliliate links". Dit betekent dat, als je op deze link klikt en het product koopt, ik een "affiliate" commissie ontvang. Dit terzijde beveel ik alleen items aan waarvan ik denk dat mijn lezers er baat bij hebben. 

Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I believe will add value to my readers. Een reactie is altijd fijn!
I love to hear what you think about my creations! 

7 opmerkingen:

 1. Als je niets gezegd had over die D's had ik het misschien niet eens gezien! ;)

  Mooie shirts & knappe zonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Extra feature die d's zo toch :) heel cool, moet ik voor die kids van mij ook doen. Leuke kleurencombinatie die eerste ik ben helemaal weg van oranje in alles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, jij zit toch echt niet stil. Zoveel naaien en nog een nieuwe header hierboven ook?! Tof tof, mooi mooi! :-)
  Ik vind die D's anders prachtig uitgekomen, net echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super zeg, da's echt in record tempo in elkaar gezet!

  BeantwoordenVerwijderen